Nyttige kjøkken-duppeditter

Nyttige kjøkken-duppeditter

I det moderne samfunnet kommer stadig flere oppfinnelser på markedet og ny teknologi gjør husholdningen enklere. Tenk bare på hvor moderne kjøkkenet har blitt med flere elektroniske duppeditter, og hvor tidsbesparende det har blitt å lage mat! Noen syns det er kjedelig å stå på kjøkkenet og lage mat, og feil redskaper kan gjøre matlaging til et tungt arbeid. I dag finner vi standard kjøkken-duppeditter som for eksempel sitruspresse, rivjern, hvitløkspresse og eggeplommeavskiller. Disse redskapene har eksistert en stund, men er fremdeles høyaktuelle i dagens kjøkken.

Av mer moderne kjøkken-duppeditter, så kan man for eksempel finne krydderblandemorter, hvitløksfeddskreller, salatslynge og mango-deler. Jamie Olivers krydderblandemorter gjør det mer effektivt å male og blande krydder – man har bare krydderne oppi morten, legger keramikk-kulen oppi, og rister til man har fått en fin krydderblanding. Hvitløksfeddskreller, er en silikonbeholder hvor man putter hvitløksfeddet inni, trykker lett og ruller litt frem og tilbake, og så er skallet av. Salatslynge gjør det enklere å vaske salat og grønnsaker, og man fjerner vannet slik at salaten blir sprø. En mango-deler gjør det enkelt å dele mango, og den fjerner steinen på en enkel måte.

Nyttige kjøkken-duppeditter

Andre moderne kjøkken-duppeditter er for eksempel automatisk saus-visp, multiverktøy for avokado, krem-visper og -sprøyte, og pastamaskin. En automatisk saus-visp med «timer» og regulerbar hastighet, gjør at jobben med å lage saus blir mindre krevende. Multiverktøy for avokado inneholder tre redskap: skreller, stein-fjerner og deler. Krem-visper og -sprøyte er et 2-i-1 redskap, der du har fløte i beholderen og pumper opp og ned håndtaket for å piske kremen – deretter sprøyter du kremen på for eksempel en kake. Med en elektrisk pastamaskin så kan man enkelt tilsette ingredienser oppi maskinen, og maskinen vil så elte det til en deig, og så presses pastaen ut gjennom et munnstykke.

Smart Hjem

Smart Hjem er en ny type teknologi som gjør det mulig å styre for eksempel strøm, varme og lys i hjemmet, ved digitale enheter og apper. Dette er en datateknologi som gjør det enklere og mer oversiktlig å ha kontroll over hjemmets energieffektivitet, og kan bidra til miljøvennlige løsninger. Dette er også en del av IoT(Internet of Things), hvor duppeditter i hjemmet kan tilkoples datateknologi, og man kan for eksempel skru av eller på toastjernet ved hjelp av mobilen. Disse automatiserte tjenestene styrer man selv og velger selv innstillinger. Man finner for eksempel Smart-TV, Smart-termostat og Smart-kaffemaskin.

Eksempel på Smart Hjem-teknologi på kjøkkenet kan for eksempel være et trådløst steketermometer, Smart-frityr, Smart-blender og Smart-mikrobølgeovn. Med et trådløst steketermometer så får man perfekt steking ved at man kopler termometeret til smarttelefonen gjennom bluetooth, og man har kontroll på stekingen via en app.

Med en Smart-frityr så kan man steke ved 11 ulike modus, gjennom en app som kontrollerer innstillingene og som også kan kombineres med en Smart-assistent. En Smart-blender er tilkoplet via bluetooth, og en app som lar deg se informasjon om frukt og grønnsaker. En Smart-mikrobølgeovn er tilkoplet via Amazon Alexa, som lar deg ta i bruk tale-teknologi. I tillegg har den en scan-to-cook-teknologi som bidrar til å gi et perfekt resultat under matlaging.

About the author

Konrad administrator