Nyttige verktøy å ha i huset

Nyttige verktøy å ha i huset

Dette med verktøy er høyst varierende, med tanke på hva hver enkelt av oss har i huset. Noen har mer enn nok til å klare seg selv, og kanskje til og med kunne hjelpe naboen som ikke har den samme beholdningen i boden eller garasjen. Det at alle mannfolk er opptatt av verktøy, er nok en påstand som ikke alltid holder.

Men at vi oftest har noe mer i verktøykassen enn damene, ja det stemmer nok jevnt over ganske så bra tror jeg. Men for de som ikke har hverken interesse eller kanskje plass nok til all verden, er det kjekt å vite hva du som minimum bør ha av slikt utstyr – så man hele tiden slipper å spørre naboen.

Billig verktøy er til sitt bruk helt greit

Når man skal stifte sitt eget bo, er det ofte mye som mangler. En del tenker at verktøy er kostbart, men det trenger ikke alltid være tilfelle. Om man ikke har en hobby som gjør at man trenger kvalitetsverktøy, er det slett ikke noen hensikt å betale mer enn nødvendig for enkle håndverktøy – som uansett med normalt husbruk neppe blir utslitt på mange år.

Skrutrekker

Det er en grunn til at jeg setter opp skrutrekker som det første verktøyet, for det er kort og greit denne du normalt oftest har behov for. Mange tenker at man må ha x-antall størrelser og varianter, men her er det råd å få – som gjør at du faktisk klarer deg med kun noen få skrutrekkere. For de som kan litt om verktøy, kan mye av dette virke unødvendig å skrive om. Men denne artikkel er ment for de av dere, som vet minimalt om dagens tema. Det finnes mange flotte og rimelige skrutrekkersett, som inneholder holdere og bits. Dette betyr at du kan bytte hodet på trekkeren, etter hva som er behovet – ja til og med bolter og muttere kan dette verktøyet brukes på.

Skiftenøkkel

For å spare penger og et stort utvalg av fastnøkler, er det praktisk å ha en skiftenøkkel med middels størrelse. Denne vil dekke det meste av ditt behov, og de finnes i rimelige og dyre utgaver.

Tang

Ofte et praktisk verktøy dette også, og mange modeller kommer med en avbiterdel innerst på tangen/åpningen – disse kalles for en kombinasjonstang. Ved å velge en slik kombimodell, vil du slippe å ha både en avbiter og en tang. Dette er et verktøy man typisk bruker til å klemme, gripe, holde, kutte eller vri.

Hammer

Man trengte nok dette verktøyet før i tiden, men selv om lim og skruer har tatt over mye – så vil du garantert få behov for en hammer både titt og ofte. Man trenger ikke en stor og kraftig snekkerhammer, da de fleste vil klare seg lenge med en rimelig og liten hammer i huset.

Hammer

Målebånd eller tommestokk

Her vil jeg si målebånd fordi de ofte er lenger, og dekker et større behov. Men en tommestokk gjør også nytten sin den også, og det er viktig at man i alle fall har et verktøy man kan måle med.

About the author

Konrad administrator