ROBOTER I DET DAGLIGE

ROBOTER I DET DAGLIGE

Robotene har kommet inn i våre liv enten vi liker det eller ikke. De er å finne overalt i en eller annen form. Noen av de som vi mest sannsynelig bruker hver dag og de som stadig er under utvikling skal vi se litt nærmere på nå.

Husholdnings roboter

Det er en del roboter allerede ute på markedet som hjelper til i ditt hjem med forskjellige oppgaver, som en helautomatisk støvsuger som gjør jobben du helst vil slippe. Eller en som også tar gulv vasken hadde vel vert greit og hatt. Vaskemaskinen og oppvaskmaskinen er også en form for robot som forenkler din hverdag.

Roboten PR2 som stadig prøves ut er noe mange ønsker seg i hjemmet sitt, den kan hente en kald øl til deg ifra kjøleskapet, stryke og brette klærne dine og til og med spille biljard. Her er det en robot som man kan få til og gjøre det meste.

Den er fortsatt under utvikling, men har man nok penger kan man gjerne få kjøpt en nå, prislappen ligger på ca 500 000 Us Dollar.

Noe som gjør at den stort sett brukes til videre forskning og utvikling, prisen vil nok reduseres betraktelig den dagen den starter og masseproduseres.

Det utvikles stadig nye roboter med forskjellige oppgaver, hva med en robot kokk som lager utsøkt mat til deg, eller en som vasker vinduene dine. Allerede i dag får man roboter som tar seg av grillen etter du har brukt den, grill vasker roboten. Utrolig hva man kan få frem av oppgaver som en robot kan gjøre.

Listen blir for lang her til og ta med alle.

Fremtidens roboter

Utviklingen går veldig fort i markedet for roboter, det forskes og testes roboter hele tiden for ulike oppgaver.

Som roboten Pepper, den er utviklet for og gi deg god service i butikken, den er så avansert at den klarer og gjennkjenne ansiktsutrykket og talemåten vår, den er fortsatt ikke ferdig utviklet men har vert ute på flere forsøk i forretninger blandt annet i Japan hvor den ble utplassert i en mobilforretning.

Her gjorde den det ganske godt på kundeservice men har fortsatt mangler på sosiale ferdigheter, noe som endte med at en mann overfalt roboten. Var vel ikke bare roboten som manglet noe her vel.

Reise roboten har også blitt testet ut, oppgaven var og se hvor langt den kunne reise med hjelp fra menneskene. Det var både et eksperiment med roboten og men menneskenes tillitt til roboten.

Turen gikk fint lenge, gjennom Tyskland, Nederland og Canada gikk det veldig bra.

Men så ble brått stopp da den kom til Usa, den ble ikke godt mottat der, merkelig nok. Den endte opp som småbiter i en søppelkasse til slutt.

En Robot som virkelig gjør suksess er roboten Paro, den ligner på en liten sel. Den fungerer som et kjeledyr for de eldre og demente som har fått livskvaliteten tilbake etter møte med roboten.

Den er programert til og følge det samme mønsteret som for eksempel en hund og egner seg bra til de som ikke er i stand til og ha virkelige kjeledyr, de får oppmerksomhet i fra selen på samme måte din firbente venn ville ha gjort.

About the author

Konrad administrator