ROBOTER

ROBOTER

Robotene har for lengst inntatt våre liv. De er med oss helt fra vi er små barn og fremover. Selv til de små barna så finnes det i dag en stor mengde leker som består av forskjellige roboter. Noen direkte roboter, men veldig mange er deler av andre ting og robot styrt uten at i engang merker det.

Action figurer, dyr, biler, maskiner, dukker mm.

Lego

Lego har også fulgt med i utviklingen og lagd mange former for roboter.En av de mest avanserte er Lego Mindstorm. Dette er en robot man kan bygge omtrent etter eget ønske da den har mange forskjellige sensorer og motortilkoblings muligheter som igjen er tilpasset lego sine andre produkter.

Så her er det bare og la kreativiteten få fritt spillerom. Sensorene som man kan brukes er trykksensorer, fargesensorer, rotasjonssensorer, gyrosensorer, ultralydsenstorer bare for å nevne noen.

Lego har til og med startet med et arrangement som avholdes hvert år med konkurranser med roboter, First Lego League kalles det.

Dette er en kunnskaps konkurrangse for barn i alderen 10 til 16 år. Det er også kommet til First Lego League Jr hvor alderen er satt til å være mellom seks og ti år. Her må de små bruke hodet til og skape/sette sammen en robot som skal utføre visse oppgaver.

Her er det forskjellige oppgaver som man må gjøre, først skal man presentere sin robot og forklare sin løsning på det problemet roboten skal utføre. Så skal man vise frem og forklare dommerene designet og programeringen av roboten, den tredje runden går på markedsføringen av sin robot og hvordan de har sammarbeidet med prosjektet.

Så til den virkelige utfordringen, robotbanen. Her skal barna løse bestemte oppdrag med sin Mindstorms robot hvor de har ca 2,5 min på seg til og klare det. Det blir så gitt poeng for hver oppgave og den som sitter med høyeste poengsum etter tre runder går av med seieren.

Laget som vinner i hver by går videre til Skandinavisk finale samt att flere lag får bli med til internasjonale turneringer og Championship.

Ett flott tiltak for og lære barna teknologi og utvikling av løsninger på problemstillingene som kan skje.

Robotdyr

Det er også kommet mange varianter av robotdyr på markedet og stadig nye kommer til. Her kan man finne innsektsroboter, krabber, marihøner, hunder, katter mm. Stort sett det som finnes i dyreriket kan man få som robot.

Dinosaurer er blitt ganske populære roboter bland de små, tøft med en tyranus rex eller en raptor som man kan styre selv da.

Eller en robothund som du kan ta med deg på en lufte tur, eller en katt. Her er det utrolig mange variasjoner ute og går ute i markedet.

Actionsfigurer

Actionsfigurer har det også kommet utrolig mange varianter av, spesielt etter at transformers ble veldig populære blandt barna. Her finner man alle figurene i fra tegnefilmene som roboter. Også roboter som er lagd etter Star wars filmene har det blitt mange av, både action figurene og de litt mere vennlige figurene i filmene.

Det har også kommet mange byggesett i forskjellige varianter av roboter, man kan bygge seg selv en bil, lastebil, ansleggsmaskiner, industriroboter, metalldektektor, bobleblåser robot, robothender mm. Utrolig hva man kan få til som hjelper barnas kreativitet og de lærer seg og løse forskjellige problemer underveis.

Så Robotene i vårt hverdagsliv har garantert kommet for og bli.

About the author

Konrad administrator