Smarttelefonens utvikling

Smarttelefonens utvikling

I dag kan vi ikke forestille oss en dag uten smarttelefonen vår. Vi blir rett og slett handlingslammet. Der ligger det mange av de funksjonene som er avgjørende for at vi skal kunne gjennomføre våre daglige gjøremål.

Vi har ikke bare muligheten til å ringe og sende tekstmeldinger men også nettbank, kalender, klokke, tekstbehandling, sosiale nettverk, oversikt over telefonregningen, værmelding, GPS-apper, handlelister, e-posten og posten vår, bildene og videoene våre, tilgang til Internett, viktige personlige dokumenter, kanskje til og med deler av jobben vår, osv. Når man begynner å ramse det opp slik ser vi at telefonen i dag har blitt så mye mer enn det den var tidligere. Funksjonene blir stadig flere og forbedret, så det er vanskelig å se for seg hvor enden på denne utviklingen er.

Historikk

I 1996 ble en av de første smarttelefonene lansert av Nokia. Den var basert på personlige digitale assistenter som var kombinert med mobiltelefon. Siden den hadde lav båndbredde og var dyr, var den ikke veldig populær. Det var i Japan, på begynnelsen av 2000 tallet, at smarttelefonsalget økte, fordi at de hadde utviklet en egen teknologi som het i-mode. Da fikk man tilgang til Internett som var rask nok til personlig bruk og salget nådde svimlende 40 millioner i Japan i løpet av et år. Senere utviklet Nokia sine smarttelefoner videre ved bruk av operativsystemet Symbian og solgte de både til jobb- og privat bruk. Det var først da Apple lanserte iPhone-serien, basert på iOS operativsystem i 2007 og Google lanserte Android systemer brukt av Samsung, HTC og Huawei, at denne industrien tok av og smarttelefoner begynte å bli allemannseie. Salget av smarttelefoner har økt betraktelig hvert år siden og nå blir det solgt over en milliard årlig!

Dagens smarttelefon

Dagens smarttelefon

Nordmenn bytter smarttelefon hvert tredje år i gjennomsnitt, kvinner litt oftere enn menn. Vi stiller høye krav til det viktigste tilbehøret vårt og her er en av de vi synes er blant de beste i dag.

iPhone 11 er minst i serien hvor Pro og Pro Max er større, mens ytelsen er omtrent den samme. Skjermen er på 6,1” og den har LCD-teknikk som gir en veldig god fargegjengivelse. Pro-modellen er enda bedre på dette med OLED-teknikken. iPhone 11 har rask og kraftig A13 chip og sørger for at alle funksjonene fungerer optimalt. Den har et minne på 3GB, som gjør det mulig å gjøre flere ting på en gang. Kameraet består av to 12MP linser som er et vidvinkel og et ultravidvinkel kamera, slik at du kan velge hvilket du vil bruke ut ifra behovet ditt. Kameraene har støtte for AK-video, slik at du kan redigere bildene og videoene dine til ønsket resultat. Batteritiden, som de fleste iPhone har slitt med tidligere, har nå blitt betydelig forbedret. Telefonen er vanntett, men ikke lengre enn 30 minutter og i inntil 2 meters dybde, så om uhellet skulle være ute, gjelder det å plukke den opp av vannet litt fort, så er ingen skade skjedd. Denne smarttelefonen finnes i 6 farger og med enten 64, 128 eller 256 GB lagringsplass.

About the author

Konrad administrator